LØRDAG D. 11. AUGUST

Kom og vær med til at fejre vinderne og oplev verdens bedste sejlere på nærmeste hold. Medaljeceremonien kommer til at foregå efter dagens sidste sejlads ved tribunen på Jette Tikjøbs Plads, hvor den sejlsportsinteresserede H.K.H. Kronprins Frederik kommer og overrækker medaljer til vinderne af 49er, 49erFX og Kiteboard M/W. Dagens sejladser sendes direkte på DR1 og på VM’s storskærme i Århus fra kl. 13.45-16.30.

Uanset vejr og vind er havnefesten klar med oplevelser!

Shantykoret Capstan fremfører arbejdersange fra Sejlskibstiden
Vær med når Danmarks største shantykor synger weekenden ind med shanties og sømandssange. Repertoiret for formiddagens koncert består af arbejdersange, der i Sejlskibstiden skulle give energi blandt sømændene, når der virkelig skulle tages fat. Capstan blev dannet tilbage i 1998 og hører i dag under Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. De 60 medlemmer har den fælles mission at udbrede og bevare kendskabet til deres kunstart. Capstan går på scenen kl. 10.30, og koncerten er gratis.

Tag på safari med GO Green
Tag med på Go Green Safari og få et indblik i nogle af de tiltag, der gør Aarhus Ø til et førende bykvarter, når det kommer til bæredygtighed. Hvad har kaffegrums og svampe med bæredygtighed at gøre? Hvordan får man energi ud af havvand, og hvad foregår der egentlig inde i det kuppelformede drivhus på havnen? Alt dette og mere til kan du blive meget klogere på, når VM i Sejlsport arrangerer Safari på kanten af byen. Arrangementet er gratis, og tilmelding foregår ved at sende en mail til Stine på stsp@aarhus.dkeller ringe på tlf.: 41 87 45 62 (husk at angive ønskede dag for Safari). Vi mødes ved Energianlægget på hjørnet af Hjortholmsvej og Dagmar Petersens gade. Turen afvikles både lørdag d. 11. august og søndag d. 12. august kl. 14-16.30.

AURORA tager dig tættere på VM
Kom med når Aarhus Universitets forskningsskib, AURORA og hendes kaptajn sætter kursen mod havnebugten. Lad AURORA vise dig VM fra en helt ny vinkel mens stemningen for alvor bliver sat med hjælp fra bølgeskum og duften af havvand. Kaptajnen letter anker både lørdag og søndag kl. 11-13 og igen kl. 14-16. Arrangementet er gratis og tilmelding foregår ved først-til-mølle princip.

Test dine sejlerfærdigheder med miniature modelskibe
Kom og få testet dine sejlerfærdigheder når Odense MiniSail lukker deres modelskibe ud i havnebassinet. Foreningens medlemmer viser, hvad de kan, alt imens de gladeligt fortæller, hvad de ved om de flotte modelskibe. Er du over 15 år, kan du selv komme til at teste dine sejlerfærdigheder i miniatureverden. Arrangementet er gratis og foregår på Havnepladsen både lørdag og søndag kl. 10.

Skuespiller for en dag på Hatteteatret
Scenen er sat, et bredt udvalg af fantastiske og farverige hatte ligger klar, og det kribler i fantasien på en veloplagt historiefortæller. Det eneste, der mangler, er skuespillerne. Den dygtige Mariane Siem indtager scenen, men har uheldigvis glemt at tage sine skuespillere med i bagagen. Derfor søger hun med lys og lygte efter 3-9-årige, der har lyst til at indtage de skrå brædder, mens Mariane sørger for improviseringen af små finurlige teaterstykker. Find din indre skuespiller frem lørdag kl. 13.30 i et af teltene langs havnepromenaden. Arrangementet er gratis.

Gratis Kanotur i den nye kanal
Oplev byen fra nyt niveau når kano- og kajakklubben GoPaddle og Den Blå Rambla kanoudlejning inviterer til søs på Aarhus’ nye kanal, der bugter sig langs havnefronten. Kanosejlads er en sjov og underholdende aktivitet for hele familien og en enestående mulighed for at opleve byen fra en helt ny vinkel. Arrangementet er gratis og kan afprøves både lørdag og søndag kl. 10-17 med tilmelding og start fra Flemming Bamse Jørgensens Plads – pladsen mellem springvandet og Tolbodsbygningen.

Vær med til at fejre vinderne
Vær med til at fejre vinderne, når World Sailing overrækker de eftertragtede medaljer ved scenen på Jette Tikjøbs Plads. I dag overrækkes medaljer til vinderne i 49er og 49erFX. Medaljerne for dagens sejladser overrækkes efter dagens sidste sejlads.

Besøg de lækre mad- og drinksboder og få en oplevelse med i købet
Der er en god oplevelse og noget for enhver smag i vente – lige meget om du er til de store grillede burgere eller de veganske alternativer. Du kan eksempelvis blænde din egen smoothie med energi genereret på cykel. Smage en moderne, hjemmelavet og økologisk koldskål eller gå ombord på Café Sokrates – det fine gamle træskib, der sejler, som vinden blæser, men ofte ligger i havn ved Lystbådshavnen. Ølteltet har åbent til klokken 22.

 

Hvilke danske sejlere og surfere kommer i aktion lørdag?

49erFX kl. 14.45
Medaljesejladsen i 49erFX bliver ved VM i Aarhus repræsenteret af:

  • Jena Mai Hansen / Katja Salskov-Iversen
  • Ida Marie Baad Nielsen / Marie Thusgaard Olsen