Aarhus bliver i den grad et internationalt samlingspunkt til august.

Vi har sat mange ambitiøse mål i forbindelse med VM. Et af dem er at få deltagere fra 90-100 lande til Danmark til sommer. Og det går godt med tilmeldingerne. De tikker løbende ind, og der er god spredning i de forskellige klasser.

Status er, at vi pt. har deltagere fra 82 lande.

Ud over de store sejlsportsnationer, har vi også allerede mange tilmeldinger fra mindre erfarne lande som f.eks. Namibia, Iran og Island. Det er vi rigtig glade for, da vi har et ønske om at udbrede sejlsporten endnu mere, end den allerede er.

Det er muligt at tiltrække lande, hvor sejlsport endnu ikke er en etableret sportsgren, samt mindre bemidlede lande gennem World Sailings Emerging Nations Program (ENP). Programmet tilbyder økonomisk støtte og skræddersyet træning til udvalgte sejlere, som ikke selv har midlerne til at deltage ved VM. Det sker bl.a. med en intensiv 2-ugers træningslejr i Aarhus umiddelbart inden VM og gennem træner-support under VM.

Vi, og World Sailing, arbejder fortsat på at sprede budskabet om VM i Aarhus til de mindre sejlsportsnationer ude i verden. Du kan læse mere om ENP her.

Der er mange brikker, der skal falde på plads, før vi har det endelige antal sejlere. Pladserne bliver fordelt mellem de interesserede nationer afhængig af deres størrelse og sejlernes niveauer. De nationale udtagelser varierer fra land til land.

De danske sejlere udtages i forbindelse med Kieler Woche fra d. 20-24 juni.

Vi er optimistiske i forhold til at nå vores mål – følg med på vores facebook-side for at få løbende opdateringer om, hvordan det går med vores planlægning og andre spændende ting.

***

Kender du nogen, der ville elske at følge med i forberedelserne frem mod VM? Du skal være mere end velkommen til at sende mailen her videre til dem – så kan de selv skrive sig op til at modtage nyheder fra os fremover.

Du finder meget mere info om VM i sejlsport her: www.aarhus2018.dk

Venlig hilsen
Cathrine Bianca Christensen
Communication Manager