Af Nicolai Lassen

At nå sit mål – om det er økonomisk, i sporten, erhverv eller andre af livets store mål – kræver det dedikation. Det kræver 100% viljestyrke. Og så skal det være den sjoveste rejse, du kan forestille dig!

Det er den rejse som Danmarks dygtigste sejlere nu starter i Egå ved Aarhus Sailing Week . Målet er OL 2020 i Tokyo. Her har du et udsnit af rejsedeltagerne, alle dedikeret mod målet.

49erFX:

2016 – 49erFx Europæiske Champs, Olympisk Bronze og World rank # 1, målet var nået for Team Jena og Katja. Og alligevel ikke

Da Jena og Katja hoppede på medaljeskamlen i Rio og fik bronze efter et Medal Race, hvor det kunne være blevet til guld, startede en ny drøm.

– Den guldmedalje var vores. Vi var sikre på, at vi kunne vinde, og da det kun blev til bronze, var vi begge enormt skuffede over, at det ikke var os, der stod øverst.

Derfor blev de i efter en lang sejlerfri ferie i foråret 2017 enige om, at de ville prøve igen.

– Hverken Jena eller jeg er klar til at opgive drømmen om en OL-guldmedalje. Derfor har vi besluttet at se, om det kan lykkes i Tokyo, siger Katja Salskov-Iversen.

Jena skal også sejle Volvo Ocean Race, og vil være jorden rundt som gast på båden ”Vestas 11th Hour”.

Makkerparret kommer derfor til at træne intenst hele sommeren, december, januar, marts og slutningen af april og begyndelsen af maj. I juli træner de intenst på VM-banerne i Aarhus op til VM og den første OL-kvalifikation 2018

– Vi kommer til at træne mere intenst i perioder, men vi ser det som et positivt indspark i vores satsning. Jena kommer til at lære mange nye ting, og jeg kan til gengæld fokusere endnu mere på min styrketræning og på at blive mentalt stærkere. Jeg er sikker på, at vi står øverst på skamlen i Tokyo, slår Katja fast.

49erFX:

Årets Fund fra 2014 sprudler igen af olympisk optimisme.

Det regner med sejlerglæde, og det drypper med olympisk optimisme, når 49er-kvinderne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen fra Aarhus fortæller om deres jagt på først at nå olympisk status – for derefter at springe op på medaljeskamlen i Tokyo. Naturligvis.

EM i juli måned var deres comeback stævne efter halvandet års pause, da de missede OL i Rio. De sluttede EM på en samlet niendeplads., hvor de var ramt af sygdom i ugens løb, men fik alligevel kæmpet sig igennem alle sejladser.

Elitesejler Ida og Marie, er begge et produkt af elitemiljøet i Aarhus.

De ser nu frem til at det 82 mio. kroner dyre Sejlsportscenter står færdigt på Aarhus Lystbådehavn.

– Med det nye Sejlsportscenter bliver også et sted hvor man kan holde møder og evaluere, siger Ida Marie Baad, der genoptog sejlerkarrieren i juli med gasten Marie Thusgaard.

Nacra 17:

Lin Ea Cenholt og gasten C.P. Lübeck er en del af eliten, eksempelvis hentede de bronze ved World Cup-stævne i Hyéres. Sølv var inde for rækkevidde i slutningen af april måned 2017.

Til Aarhus Sailing Week i Egå præsenteres en ny foilende udgave af OL-katamaranen, dermed vil begge bådens skrog løfte sig af vandet – og farten vil stige mærkbart i bådene. I forvejen er de hurtigste på OL-programmet, og her har CP Lübeck allerede stor erfaring, gennem hans deltagelse i Sailing Extreme serien og Youngs Americas Cup, hvor der sejles på foilende både.

I august 2015 repræsenterede de sammen Danmark til det olympiske test event i Rio i mix-klassen Nacra 17. Efter stævnet vidste de, at potentialet til at tage guld til OL, så det blev målet dengang.

Selvom 2020 pt. virker som langt ud i fremtiden, så har begge erfaret at tiden flyver afsted, når man har det sjovt, og målet om at vi to sammen vil vinde GULD i Tokyo. Drømmen lever fortsat højt.